1/12

FHC

The project is a renovation for otorhinolaryngology clinic located in Echizen city in Fukui prefecture in Japan. There are many classic timber buildings featured by fire-walls and deep eaves using traditional techniques of Japanese architecture. An existing building has long bay windows, and a big concrete eaves to protect from heavy snow.
Our mission on design were mainly to change its facade and waiting room.

As an overall concept, we started to think a way how to respect an existing horizontality and change it to be a brand-new facade and somehow relates to its interior design. As the client requested rigid but organic facade to show an identity of otorhinolaryngology, we proposed making "white woods" which creates a natural atmosphere between the existing eaves, and makes comfortable and clean interior spaces with a contrast between whiteness and timbers. Through the project, we simply aimed to improve the goodness of the existing building with minimum elements, at the same time, making something totally different spaces and facade.

Location:Fukui

Program:Clinic

Structure:Reinforced Concrete

Number of Stories:1 above ground

Size:197.㎡